ПРОЛЕТНА ВАКАНЦИЯ В МУЗЕЯ
Ателие за деца от 6 до 12 години

Отдел „Образователни програми” към Националната галерия очаква малките любители на изкуството на една незабравима тридневна ваканция в музея.

Първия ден ще прекараме в Двореца и изложбата на българския скулптор Георги Чапкънов, посветена на неговата 80-годишнина. Чрез средствата на виртуалната реалност децата ще имат възможност да се потопят в процеса по създаване на един от най-знаковите проекти на автора – монумента, посветен на град София.

През втория ден в Квадрат 500 ни очаква среща със света на фотографията и изложбата на Сандро Милър – „МАЛКОВИЧ, МАЛКОВИЧ, МАЛКОВИЧ: ПОЧИТ КЪМ МАЙСТОРИТЕ НА ФОТОГРАФИЯТА“.

Ваканцията ще приключи в Квадрат 500 с играта „Лов на съкровища“ в изложбата „ЕкоДизайн. 3Р: Редуциране – Рециклиране – Ре-употреба“, която показва устойчивия италиански дизайн, фокусирана върху рециклирането и повторната употреба на суровините.

Място на провеждане: Национална галерия / Двореца (пл. „Княз Александър I“ 1) и Национална галерия /Квадрат 500 (пл. „Св. Александър Невски“, ул. „19-ти февруари“ 1)

Дати и часове на провеждане: 11, 12 и 13 април, от 11:00 до 12:30 часа

Такса за цялата ваканция: 15 лв., за един ден – 6 лв.

За записване и допълнителна информация:
0886 817 233 или на e-mail: education@nationalgallery.bg