КВАНТОВА СИМФОНИЯ
Аудиовизуална инсталация
Сензор Студио

13/02/2024 - 10/03/2024

Вернисаж на 13 февруари (вторник), от 18:00 до 20:00 часа

„Квантова симфония“ е първата по рода си инсталация в България, която използва революционната холографска технология за създаване на завладяващо сетивно преживяване. Това е покана за магично пътешествие, което обещава да остави трайно впечатление върху влючилите се в него, като ги изведе извън границите на обикновеното възприятие.

Посетителите ще видят уникална космическа картина, в която квантовата физика и изкуството се сливат. Аудиовизуалните ефекти синхронизират светлина и звук, трансформират пространството в динамична квантова вселена по начин, достъпен и разбираем за широката публика и в същото време предизвикват размисъл за връзката между видимото и невидимото, между науката и изкуството. Всяка визуализация е съобразена със специално създадена звукова доработка, която улавя есенцията на квантовата реалност, превръщайки Балната зала на Двореца в един вълшебен свят.

„Сензор студио“ се фокусира върху създаването на уникални арт инсталации, които обогатяват пространството и стимулират сетивата. Въпреки че студиото е новосъздадено, екипът му има натрупан в различни проекти и инициативи по света над десетилетен опит в сферата на арт инсталациите, предлагайки новаторски решения, които съчетават технология, изкуство и интерактивност.

Събитието се реализира с подкрепата на Noble House.

Медиен партньор: БТА / Българска телеграфна агенция.

Фотографии: Квантова симфония © Сензор Студио