Програма към изложбата
Васил Иванов (1909 – 1975). Колекция Борис Бекяров

21/04/2019

Огромният интерес към изложбата „ВАСИЛ ИВАНОВ (1909 – 1975). КОЛЕКЦИЯ БОРИС БЕКЯРОВ“, посветена на 110 години от рождението на художника, провокира организаторите за две нови събития.

Първото от тях е кураторски тур на 21 април, неделя, от 11.00 часа. Участниците ще имат възможност да се срещнат с куратора на експозицията Иво Милев, да научат повече за концепцията и изпълнението на тази впечатляваща изложба, за историята и съдържанието на колекцията на Борис Бекяров, за автора Васил Иванов и неговата магнетична личност.

На 23 април, вторник, от 18:30 часа, в залите на изложбата ще се състои специален тематичен концерт. Музиката е неизменна част от ежедневния живот на Васил Иванов на дъновския Изгрев. Музикалността на неговите композиции е открита още от най-ранните му рецензенти и е отбелязана във всички отзиви за неговото творчество.
Ще прозвучат произведения на Учителя Петър Дънов и специално подбрани за темата класически произведения, в изпълнение на Гиргина Гиргинова – сопран, Йоана Стратева – цигулка и Ивелина Иванчева – пиано.

Изложбата може да видите до 19 май 2019.